Uutisia

Maanantaina 9. maaliskuuta perusturvalautakunta käsittelee pykälässä 66 Liinaharjan vanhainkodin vuokrasopimuksen irtisanomista. Mitä tuon irtisanomisen taustalla on?
SDP:n ex-puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen (Demokraatti 18.2.) perää konsensuspolitiikan vastustajilta vaihtoehtoisia tapoja päätöksenteolle. Urpilainen perustelee harjoitettua politiikkaa muun muassa sillä, että vaikeuksistaan huolimatta Suomi on pysynyt yhtenäisenä kansakuntana.
Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Sammakon puheenjohtaja Jaakko Lehtonen kirjoitti Satakunnan Kansan yleisönosastossa (ke 28.1.2015) ay-liikkeestä lähteneen nollasopimusten vastaisen kampanjan haitallisuudesta opiskelijoiden työllistymiselle ja valmistumiselle. Lehtonen ei tekstistä päätellen ole tutustunut kansalaisaloitteen sisältöön ja haluan tässä nyt oikaista sekä hänen että mahdollisesti muidenkin ilmeisiä väärinkäsityksiä.
SAK:laisen Metalliliiton tutkimuspäällikkö Jorma Anttila kiistää (Demokraatti 30.12.2014) ”viralliset totuudet” Suomen kilpailukyvyn romahtamisesta. Hänen mukaansa Suomen ongelmien juuret ovat rakennemuutoksessa yhdistyneenä suhdannetaantumaan.
Nollatyösopimus on työelämämme uusi työsopimusmuoto. Niitä on tehty jo kymmeniätuhansia viimeisten vuosien aikana. Nollatyösopimukset ovat tuoneet uudet ongelmat sopimuksen tehneille työntekijöille. Miten työsuhde purkautuu, jos työtä ei ole tarjottu ja miten irtisanominen voisi toteutua kyseisessä tilanteessa. Edelleen niistä puuttuu työntekijältä mahdollisuus koeaikaan. Nollatyösopimuksella työnantaja pystyy myös eliminoimaan mahdolliset sairausajan palkat. Tilanne on työntekijän kannalta kaikin puolin mieletön, johonka lainsäätäjän toimesta on puututtava.
Viime päivät on lehtien palstoilla kirjoiteltu Helsinkiin suunnitellusta pisararadasta ja sen kannattavuudesta. Pisaran lisäksi hallitus satsaa voimakkaasti mm. Vuosaaren satamaan, sekin Helsingissä. Näissä hankkeissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ne antavat liikennepolitiikasta vähän vinoutuneen kuvan.