Uutisia

Energiasta ja sähköstä riittää puhetta niin kahvipöydissä kuin Eduskunnassakin. Sähköä saa toki pistorasiasta, mutta sähkön tuotantoa tavallinen kuluttaja tulee harvemmin miettineeksi. Mitä tapahtuu johdon toisessa päässä, mistä sähkö lähtee matkalleen?
Mitä tapahtui 2015 talousarvioneuvotteluissa? Kaupunginjohtajan talousarvioesitys vuodelle 2015 noudatti valtuuston tahtoa koska oli valtuustosopimuksen raamin mukainen.
Kansanedustaja Sampsa Kataja kirjoitti Satakunnan kansassa 19.10. työmarkkinauudistuksen välttämättömyydestä. Uudistuksella on sanana positiivinen kaiku, mutta työntekijöille ei nyt ole tarjolla muuta kuin keppiä ja kiristyksiä. Taloushuolien varjolla ollaan ajamassa kaventamassa työntekijöiden oikeuksia.
Yle Satakunnan nettistudiossa 13.10. Sampsa Kataja vyörytti Suomen luottoluokituksen putoamisen ay-liikkeen ja järjestöjen syyksi ja vaati samalla vallan palauttamista eduskunnalle. Väistöliike on ovela, mutta ei kovin rehellinen. Kannattaa nimittäin katsoa mitä järjestöt ovat saaneet aikaan.
Lakko-oikeus (12.10.2014)
Kansainvälisessä työjärjestössä (ILO) on kiistelty jo kaksi vuotta lakko-oikeudesta. Lakko-oikeuden poistaminen tai rajoittaminen pulpahtaa pintaan ajoittain myös suomalaisessa keskustelussa.
Kokoomuksen sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty herätti voimakkaan keskustelun elokuun lopulla pohtimalla Antti Rinteen johdolla valmisteltua lapsilisävähennyksen toimivuutta. Suurin huomio kiinnittyi Rädyn pohdintaan siitä, että kuinka moni suomalainen löytää itsensä alle 2100 euroa ansaitsevasta ryhmästä.