Uutisia

Porilainen asianajaja Jouko Kauppila kirjoitti ansioituneesti 19.7 kolumnissaan pankkien ahneudesta. Huolestuttavana voi pitää sitä, että rahoitussektorin osuus bruttokansantuotteesta on suuri.
Tasa-arvoa ja sote sotkua. Kirjoitettavaa olisi vaikka kuinka paljon ja monesta aiheesta. Ehdottipa yksi Porilainen poliitikko maakuntalehdessä, että ammattiyhdistysliikkeen ei tarvitse huolehtia hänen puolueensa jäsenistä tai murehtia heidän työpaikoistaan. En kuitenkaan kirjoita tästä aiheesta enempää. Lupasin helmikuussa aikaisemmassa kolumnissani keskittyä naisten euroon.
Pohdiskelin aiheita kirjoitukselleni ja ajattelin mielessäni, että kirjoitukseen täytyisi saada aatteen paloa ja sellaista tekstiä joka olisi helposti luettavissa. Pääluottamusmiehenä työssäni olen joutunut törmäämään tasa-arvon näkökulmasta usein naisten euroon. Harmaa talous on ollut vahvasti esillä jo vuosien ajan ja erityisesti harmaan talouden vaikutuksista mm. julkiseen talouteen saisi ihan oman kolumninsa. Nuorisotakuu ja nuorten työttömyys voisi olla aiheina ajankohtaisia. Pääluottamusmiehenä kuitenkin ehkä ns. ristiriitaiset ja maallikko poliitikkoa hämmästyttävät uutisoinnit viimeisen kuukaudenajalta suomen taloudesta voisi olla se lopullinen aihe. Kirjoitan sitten myöhemmin naisten eurosta.
Herätkää Herrat! (27.12.2012)
Satakunnan Kansan jutussa kysyttiin elinkeinoelämän vaikuttajilta keinoja kilpailukyvyn- ja mm. yritysten elinvoiman parantamiseksi. Konecranesin johtaja Stig Gustavson näki, että yritysten tuloksestaan maksaman veron, pitäisi asettaa korkeintaan Ruotsin suunnittelemaan 22 prosenttiin. Porilainen Harri Messo antaisi uusille alle viisi vuotta toimineille yrityksille verohelpotuksia perusteluna yhdysvaltalainen tutkimus, että uusia työpaikkoja syntyy juuri uusissa yrityksissä. Metsä Groupin Kari Jordan lieventäisi EU:sta tulevien sääntelyjen vaikutuksia. Gustavson toteaa myös, että haluaa estää suomalaisen työelämän kurjistamisen.