Uutisia

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama (kok.) kävi kolumnissaan (sk) lävitse kuntauudistusten irtisanomissuojan omalta kannaltaan lävitse sekä sen lisäksi lopetti kolumnin lomautuksia ja rakenteellisia uudistuksia koskevaan kommenttiin.
Satakunnassa tehdään omaa SOTE uudistusta hallituksen uudistuksen rinnalla, ihan siltä varalta, että maan hallituksen esitys vaikka törmää perustuslaillisiin tai muihin ongelmiin. Hallituksen alkuperäisenä keskeisenä tavoitteena lienee ollut kestävyysvajeen korjaaminen. Lisäksi on puhuttu niitä diipa daapa lauseita hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamisesta, peruspalvelujen vahvistamisesta. Rahoitus ja järjestämisvastuu ovat olleet myös pitkään keskustelun aiheina. Maan hallitus on omilla toimillaan nostanut kestävyysvajeen rinnalle valinnanvapauden. Valinnanvapaus ja monituottajamalli ovat ne sanat, jotka ohjaa kaikkea toimintaa.
Viimeinen vuosi on ollut kaiken kaikkiaan monella tavalla vaiherikas niin kotimaassa kuin ulkomailla. Pääluottamusmiehenä ja liiton hallintoon kuuluvana omat murheet ovat keskittyneet työelämään. Tarkalleen vuosi sitten, ollessani eduskuntavaaliehdokkaana, avasin monta tilaisuutta SDP:n teeman mukaisesti turvallisuuteen liittyen. SDP:n teemana oli ns. arjen turvallisuus.
Nyt on tullut kuluneeksi jo 7 vuotta tätä talouden taantumaa. Oli vuosi ja syksy 2008 kun finanssikriisi puhkesi. Voidaanko kai jo sanoa, että tämä taantuma ja lama on ollut historiallisen pitkä. Jotkut kutsuvat tilaa ”uudeksi normaaliksi”.
Rauhaisaa Joulua (17.12.2015)
Näin Joulun alla on tullut usein pohdittua sitä, mistä oma riittämättömyyden tunne johtuu ja toisaalta se valtava pessimistisyyden määrä, joka on vallalla lähes ympäri maailman. Luotammeko enää toisiimme ihmisinä? Joku viisas joskus sanoi, että luottamusta voi pitää rahaan verrattavana pääomana. Mitä seuraa, jos tuo luottamus menetetään? Luottamuksen vaikutukset näkyvät kotona, työpaikalla ja yleisesti koko yhteiskunnassa.
Kävin ystäväni kanssa kahvilla runsas viikko sitten ja pohdimme SDP:n tilaa. Hänen poliittinen aatteensa on lähempänä kokoomuksen Eero Lehteä kuin Jyrki Kataista. Hän kysyi minut tavatessaan, onko minulla varmasti lääkitys kohdallaan, mutta pienten naurujen jälkeen vakavoiduimme.