Tapahtumat

Valtiovarainministeri, puolueen puheenjohtaja Antti Rinne vieraili Porissa Sokos Hotelli Vaakunassa 15.7.2014.
Keskiviikkon 9 heinäkuuta pidettiin kampanjan avaus Porissa. Mukana oli runsaasti väkeä huolimatta paahtavasta helteestä.
Puheenjohtaja Antti Rinne puhe puoluevaltuustolle 23.6.2014
Tommi Raunela asetteli tavoitteita eduskuntavaaleihin sivuten työelämä ja tasa-arvo kysymyksiä.
Antti Lindtman puheenvuorossa.
Sanna Marin

Rinne Porin vierailulla; On tärkeää, että haastavassa taloustilanteessa ja teollisuuden rakennemuutoksen puristuksessa saadaan aikaan juuri tällaisia kauaskantoisia, pitkäjänteisiä, poliittisia ratkaisuja, joilla luodaan suunnitelmallisesti uusia työpaikkoja ja pidemmällä tähtäimellä uutta työtä ja työllisyyden edellytyksiä.

Rinne listasi myös joukon muita SDP:lle mieluisia saavutuksia mm. asunto- ja infra-rakentamisen vauhdittamiseksi sekä oikeudenmukaisuutta korostavia muutoksia verotukseen. Kootusti voisi sanoa, että hallitusohjelmaa kuvaavat käsitteet ovat oikeudenmukaisuus sekä kestävä kasvu ja työllisyys. Hallitus jatkaa systemaattisesti työtä köyhyyden, syrjäytymisen ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Työtä ja työelämää kehitetään yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. On selvää, että talouden ja työelämän haasteet vaativat talouspolitiikan ja työmarkkinapolitiikan yhteensovittamista.

Rinne korosti, että tehkää hyvää yhteistyötä piirin sisällä. Nyt ei voi tuhlata energiaa sisäiseen eripuraan.

Kampanjan julkistamis- / avaus tilaisuus pidettiin 9 heinäkuuta Salin säätiön tiloissa. Paahtava helle rajoitti vähän tilaisuuten osallistujien määrää.

SDP on päättänyt osallistua maan hallitukseen. Hallituspuolueena SDP:lla on mahdollisuus vaikuttaa työllisyyteen ja päätösten oikeudenmukaisuuteen.

Puoluevaltuusto teki päätöksen hallitukseen osallistumisesta maanantaina 23 kesäkuuta yhteiskokouksessa puoluehallituksen ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kanssa.

Päätös hallitukseen osallistumisesta oli tarpeen siksi, että pääministerin vaihtuessa koko hallitus vaihtuu. Huomenna keskipäivällä ei enää ole olemassa sitä pääministeri Kataisen hallitusta, johon SDP päätti vaalikauden alussa osallistua. Vanha hallitus eroaa presidentin esittelyssä ja uusi, pääministeri Stubbin hallitus nimitetään. Uuden hallituksen aloittaessa puolueen on aina päätettävä osallistuuko se siihen vai ei.

SDP:n ministerit pysyvät samoina uudessakin hallituksessa.
 

Tapahtumia kuvin ja sanoin tällä sivulla. Tulevat tapahtumat löydät etusivun kalenterista.